Egyéni foglalkozás
A segítés egyéni formáját használom gyakrabban, de 1-2 havonta tartok csoportos foglalkozást is. Egyéni kezelés esetén a kineziológiai módszer kap nagyobb szerepet a folyamatban.

Ha állításra is sor kerül az egyéni foglakozás során, akkor színes papírlapok jelölik az egyes képviselők helyét. Többnyire kell egy szereplő, aki az illetőt képviseli. Továbbá szükség lehet valamelyik rokonának is (pl. apjának, anyjának, gyerekének) a párkapcsolatának, vagy egy ismerősének a képviselőjére, de az is lehet, hogy valamilyen fogalmat (pl. önbizalmat, sorsot, hazát) fogunk megjeleníteni.


Kliens beállhat mindegyik helyre, hogy megtapasztalja, ki (vagy mi) hogyan is érezheti magát. Olyan is előfordulhat, hogy fedett az állítás, vagyis az elején nem árulom el, hogy kit vagy mit képviselnek a színes papírlapok azért, hogy ne befolyásolja az illető érzékelését.  Amikor eljön a megfelelő pillanat, akkor felfedem a képviselők mibenlétét.


Nagyon megdöbbentő és egyben megható is átélni azt az élményt, hogy a másik emberben sokszor teljesen más érzések vannak, mint gondolnánk!

Így meg tud mutatkozni, hogy hol bomlott meg a (családi) „rend”, és hogyan lehet azt helyreállítani. Nagyon felemelő, amikor a „vak” szeretet átalakul mindenki legfőbb javát szolgáló szeretetté!


A kezelés végén kitesztelem, mikor lenne optimális folytatni a megkezdett folyamatot, és milyen gyakorlatokkal tudja az illető stabilizálni azt az eredményt, amit elértünk az oldás során.