Írásaim
Írásaimat azoknak ajánlom, akik szeretnének előre lépni az útjukon.

Legyenek akár a klienseim, akár számomra ismeretlen érdeklődők (vagy kollégák). (Az írások nálam rendelhetők meg.)

Sok időt töltöttem el azzal, hogy rendszerbe szedjem a tapasztalataimat, és írásba is rögzítsem azokat.

Lelkesen és örömmel tettem ezt, mert igaznak tartottam (és tartom most is) a következőket:


"Egyetlenegy probléma sem oldható meg azon a tudatossági szinten, amelyen az keletkezett."

Albert Einstein

"Seprűvel nem lehet kiűzni a szobából a sötétséget, hanem lámpát kell gyújtani."

Anthony de Mello: Ébredj tudatára


Írásaim 3 fő csoportra oszthatók:


  • 1. Önéletrajzi írásom: Kérlek, legyél a barátom!
  • 2. Tündöklő sorozatom 5 kötete:
    Gyöngyszemek
    Tiszta forrásból
    Tündöklő ösvény
    Szabadulás a karma fogságából
    Az én házam az én váram
  • 3. Kollégáknak szóló írásaim:
    Békét hozó szavak
    Szabotázs oldása


1. CSOPORT: ÖNÉLETRAJZI KÖNYVEM

Ez írásaim ESZENCIÁJA, melynek címe:


„ K É R L E K ,   L E G Y É L   A   B A R Á T O M ! ”


Ebben a könyvben bemutatom, hogyan léptem ki nehéz sorsú őseimmel való azonosulásból, hogyan dolgoztam fel édesanyám tragikus halálát, és hogyan váltam önmagam igaz barátjává.

Közreadom ebben a kötetben azoknak a fontosabb családállításoknak, meditációknak (és művészetterápiás lépéseknek) a leírását, melyeken keresztül a Sors segédkezet nyújtott nekem ehhez a folyamathoz.

konyv

Az életem tükrén keresztül az olvasó is belenézhet a saját mélységeibe és magasságaiba, valamint ízelítőt kaphat a családállítás és a művészetterápia világából is. 


Aki elolvassa ezt a könyvet, biztosan nem marad az, aki (látszólag!) volt! Ugyanis megnyitja a fény útját az illető életébe is.


2. CSOPORT: Tündöklő sorozatom

Sorozatom kötetei új „szemüveget” ajánlanak fel, melyen keresztül másként tekinthet az olvasó a világra és önmagára. Hogy hogyan? Sokkal tudatosabban.


1. KÖTET: GYÖNGYSZEMEK


Ebbe a kötetbe különböző szerzők történeteiből válogattam úgy, hogy azok a világ alapvető témáinak átgondolására késztessenek. A történetek valódi „igazgyöngyök” a szó szoros értelmében, mert azokat - a szívünk mélyén rejtőzködő - igazságokat (mint igazgyöngyöket) segítenek felszínre hozni, melyeket eddig a mindennapok rohanása takart el előlünk.


„… ha figyelmesen meghallgatsz egy történetet,

biztosan nem maradsz a régi.

Mert a történet befurakodik a szívedbe,

s ledönt minden akadályt,

amely gátolt az istenihez vezető úton.”

(Vyasa)



2. KÖTET: TISZTA FORRÁSBÓL


Azt vizsgálom ebben a kötetben, hogy hogyan lehet szert tenni energiára „tiszta forrásból”, vagyis hatalmi drámák, játszmák nélkül. Vajon miért gondoljuk azt, hogy energiát csak egy másik embertől nyerhetünk? Ez a hitünk – bár nem igazán tudatos – mégis átszövi az életünknek szinte minden területét, és vakvágányra vezet.

Közel 100 olyan módot is bemutatok (a számtalan közül), ahogyan energiát szoktunk elveszíteni, illetve rabolni. (Azért részletezem őket, hogy könnyebb legyen felismerni őket a mindennapokban.)

Kiemelten foglalkozom továbbá azokkal a módokkal, amelyek segítenek kiszállni az energiáért folytatott harcból, és segítenek megőrizni az energiánkat.


 3. KÖTET: TÜNDÖKLŐ ÖSVÉNY


Ebben a kötetben „csak ülök és mesélek” arról, ahogyan én most látom a világot. Beszélek arról, hogyan és miért születünk a világra? Hogyan „programozódunk” be a boldogtalanságra? Mi az igazi boldogság titka? Hogyan álljunk meg a rohanásban, és tekintsünk rá az életünkre? Hogyan szelídülhet meg a szemünkben a nagy tabu, a halál?

A téma komoly, de igyekszem közérthetően írni, hogy élvezhető legyen szakembereknek és laikusoknak egyaránt. Rövid kis történetek, idézetek és a dalaimból egy kis ízelítő teszi még színesebbé. 

Csoportos foglalkozásaim állításaiból, meditációiból, gyakorlataiból adok közre válogatást, valamint ezek tapasztalatait is megosztom az olvasóval. Egyéni terápiám esettanulmányaiból is megcsillantok párat, de ezek inkább a további kötetek anyagát képezik.

A Tündöklő ösvény a legnagyobb terjedelmű a köteteim közül, kb. négyszer olyan hosszú, mint a többi, mert 3 különálló részt egyesít magában.


 4. KÖTET: SZABADULÁS A KARMA FOGSÁGÁBÓL


A karma az igazságosság megnyilvánulása: minden, amit kibocsátunk, visszatér hozzánk. A „jó” és a „rossz” egyaránt.

A leírtak segítenek a karmát idővel folyamatosan változó, alakuló-fejlődő valaminek tekinteni, nem pedig elkerülhetetlen végzetnek.

A kötetben ismertetem a karma típusait és szintjeit is, valamint gyakorlati példákon keresztül bemutatom a karmát oldó meditáció működését, mely éveken keresztül nagy segítséget jelentett a munkámban.


 5. KÖTET: AZ ÉN HÁZAM AZ ÉN VÁRAM


Ebben a kötetben gyakorlati példákon keresztül mutatom be, hogyan használtam a családállítást és a kineziológiát a lakástisztítások során. Rávilágítok arra is, hogy nem véletlen az, hogy hol lakunk. Dolgunk van vele! Az esettanulmányaimon keresztül felfedezhetők az összefüggések.

Hangsúlyozom azt is, hogy minden egyes tisztítással hozzájárulunk a bolygónk megtisztításához, felemelkedéséhez.


3. CSOPORT: kollégáknak

A „Békét hozó szavak” és a „Szabotázs oldása” című rendszerezett, folyton bővülő gyűjteményem kineziológus és családállító kollégáimnak nyújthat segítséget.


BÉKÉT HOZÓ SZAVAK


A több mint 7 000 pontot tartalmazó gyűjtemény valaha csak pár mondatból állt, amit tanfolyamon kaptunk, mint lehetséges agyprogramokat. 26 év alatt dagadt ilyen hatalmassá, mert folyton írtam hozzá. Főként a saját praxisomból vettem az újabb és újabb mondatokat, de tanfolyamokon is buzgón jegyzeteltem, és könyvekből is kiírtam azokat a mondatokat, amit használhatónak tartottam.

Könnyű benne eligazodni, mert nagyon áttekinthető a rendszere. Érdeklődő kollégáknak szívesen elküldöm a 7 oldalas tartalomjegyzékét, hogy legyen elképzelésük a gyűjtemény jellegéről.



SZABOTÁZS OLDÁSA


Ez a közel 1 000 pontot tartalmazó gyűjtemény is pár mondatból állt kezdetben. Ahogy bővült, ezt is rendszereztem. Nagyon nagy hasznát vettem munkám során, mert a kezelés bármely pontján „bevethetők” a szabotázst oldó mondatok, és akkor a bezárulni készülő „kapuk” újra kinyílnak.